Празнично с въпроси

На 21.12.2018г се проведе Коледно-новогодишно състезание „Какво? Къде? Кога?“,  организирано от Националната асоциация на клубовете на знаещите и Клуб „Делфин“. То се проведе в Младежки дом Варна, като участия взеха отбори от различни гимназии, смесени отбори от клубовете на знаещите, приятели и ентусиасти.

20181221_190912

В състезанието се включиха 9 отбора, като интересното в случая е, че знаещите не излъчиха победител. Няколко отбора поделиха първото място завършвайки с  равен брой точки. Въпреки това нямаше разочаровани, защото наградите бяха поделени между всички участници в коледната надпревара.

За тези от вас, които не успяха да се включат в играта, може да го направите сега.

Неотдавна в Швеция била проведена анкета, която обхванала младежите на страната. Един от въпросите бил – „ коя е вашата любима песен? ” В Швеция хокеят е спорт № 1, както при професионалистите, така и при аматьорите и децата. Затова анкетиращите не били учудени, че най – често отговорът бил за една, според младежите, хокейна песен, която се пее преди важни мачове. Оригиналното заглавие на песента е „песен за севера”, но е известна като „ти  древни, ти свободни”. Анкетиращите били учудени от друго, което младите хора  не знаели за тази песен. Какво е то?

Всяка година федералното управление на гражданската авиация на САЩ издава официално разрешение за един околосветски полет. Планът на полета предвижда всякакви атмосферни условия и почти не се влияе от тях. Полета се провежда само нощем, като задължително се спазва западна посока и се възползва от часовите пояси. На коя дата се извършва този полет?

Отговорът на тези и всички останали въпроси, които се изиграха на коледното състезание може да прочетете ТУК.

 

Публикувано на Новини. Запазване в отметки на връзката.